Евангельская церковь Христианская Надеждаобъединение Украинская Миссионерская Церковь :: Евангельская церковь "Христианская надежда"Евангельская церковь Христианская Надежда
Евангельская церковь Христианская НадеждаЕвангельская церковь Христианская НадеждаЕвангельская церковь Христианская Надежда


духовно-благотворительный комплекс Христианская Надежда




Светлое Радио Еммануил
Главная

Домашні групи

Домашня група – це група друзів, які зустрічаються протягом тижня для взаємної підтримки та спілкування. Зустрічі на домашніх групах проводяться один раз в неділю, як правило, ввечері. Служіння малих домашніх груп не „ще однією програмою церкви „Християнська Надія”. Воно є самим серцем нашої церкви. В "Християнськїй надії" налічується близько 100 домашніх групп. Саме так жила першоапостольська церква! Дії 2:42, 46: «І вони перебували в науці апостольській, та в спільноті братерській, і в ламанні хліба, та в молитвах. І кожного дня перебували вони однодушно у храмі, і, ломлячи хліб по домах, поживу приймали із радістю та в сердечній простоті». В той час перші християни збиралися в себе вдома (Дії 12:12, Рим. 16:4, Кол. 4:15, Філ. 1:2), в храмі (Дії 5:12), в школах (Дії 19:9) і в синагогах (Дії 18:4). Місце зустрічі було не таким важливим, як спілкування людей один з одним і поклоніння Богу. Це повинно стати і нашим стилем життя.

Що ж тебе чекає на домашній групі? Отже:

1. Приналежність до домашньої групи допомагає бути частиною церкви

Досвід показує: якщо людина не є частиною якоїсь домашньої групи – вона не може насправді зрозуміти, що ж таке церква. Чому? Тому що церква – це не недільне служіння, а життя протягом тижня. Лише на домашніх групах відбувається справжнє спілкування, взаємна підтримка, встановлюються відносини і виробляється єдність. І той, хто не хоче так жити – мало цінує і розуміє саме християнство.

Зазвичай, якщо людина, не бачачи самого фільму, потрапляє на якийсь окремий момент, то не може перейнятися всім фільмом, так як вона не знає всього сюжету. Те саме відбувається с з людьми, які приходять в церкву лише по неділях. Не можливо перейнятися загальним баченням і життям церкви за дві години в тиждень.

Коли ж ти приходиш на домашню групу – починається саме цікаве... В тебе відразу з’являються сотні можливостей послужити іншим людям: допомогти комусь з ремонтом, купити печива до чаю, помолитися за когось в голос, допомогти підготуватися до екзамену чи диплому і т. д. Тобто ти починаєш духовно рости, (чого не можна очікувати від рядового прихожанина).

Багатьох з нас привчили, що членом церкви вважається той, хто прийняв водне хрещення. Це не правда! Покаяння і водне хрещення – це твої особисті стосунки з Богом. Від того, що ти хрестишся, в церкві нічого не змінюється, окрім номінальної чисельності хрещених. І лише практична участь в якомусь служінні і в житті домашньої групи поєднує тебе з церквою. Подумай, що робить твоє око частиною твого тіла? Те, що воно виконує функцію ока? Тому будь частиною церкви! Будь на домашній групі!!!

2. Домашня група – це твоя сім’я і твої друзі

Церква – це, в першу чергу, сім’я. І домашня група – це скріплюючи ланка цієї сім’ї. Куди б ми не подивилися, всюди можна помітити, як люди шукають спілкування і дружби. Навіть в рекламі алкоголю рекламується не сам алкоголь, а спілкування за кухлем пива (неймовірно, але це факт!). Не так давно в Японії винайшли спеціальний пристрій, що допомагає людям знайомитися. З вигляду він схожий на пейджер, в який можна внести перелік своїх захоплень, занять, хобі. І коли на вулиці (в ліфті, в метро) повз тебе буде проходити людина з подібними захопленнями – ці прилади починають вібрувати. Так, зовсім не знайомі люди можуть прямо на вулиці сказати: „О, ти теж любиш джаз?!!!” і познайомитися. Все це робиться щоб хоча б якось подолати самотність (особливо у великих містах).

Досягнути близькості на великих церковних зібраннях, де присутні багато людей, не реально. При кількості, що перевищує 10 – 15 чоловік, близьке спілкування стає неможливим. Для цього і були створені домашні групи. В домашній групі тебе очікує дружба, спілкування, підтримка, цікаві бесіди, можливість познайомитися з іншими людьми і завести нові відносини. Саме тому ми зустрічаємося на домашніх групах не тому, що „так потрібно” чи „так правильно”, а тому, що нам цікаво і добре разом. В нашій церкві є групи різного віку: як дорослі, так і молодіжні. Тому ти легко зможеш знайти „свою” домашню групу.

3. Моральна та духовна підтримка

Оскільки домашні групи проходять кожного тижня, постійна підтримка і щире спілкування допоможуть тобі легше йти по життю, приймати правильні рішення. В складні моменти ти завжди знайдеш допомогу і розуміння, молитву підтримки та дружнє плече. А Всемогутній Бог принесе відповіді «бо де двоє чи троє в Ім'я Моє зібрані, там Я серед них» (Євангеліє від Матвія18:20). І це не просто красиві слова!

Крім того, якщо ти намагаєшся правильно жити, уникати гріха ( тобто „ходити в світлі”) – тебе буде тягнути спілкуватися з іншими віруючими. «Коли ж ходимо в світлі, як Сам Він у світлі, то маємо спільність один із одним, і кров Ісуса Христа, Його Сина, очищує нас від усякого гріха» (1 Ів.1:7). Якщо ти „маєш спілкування” з духовно зрілими людьми – це є одним з найкращих засобів проти гріха. Зазвичай, якщо людина перестає ходити на домашню групу – це перша ознака її духовного падіння. Зазвичай ми, розуміючи, що допустили гріх в своє життя, намагаємося відокремитись від друзів (щоб ніхто не дізнався, боїмося що нас осудять і т. д.) і розібратися з проблемою самостійно. Але істина полягає в тому, що встояти наодинці дуже складно.

Якщо дістати з вогню палаючу жарину, вона сама по собі швидко згасне. Але варто вкинути її назад у вогнище – вона знову розпалиться.. Домашня група – це твоє вогнище. Це місце, де легко горіти, молитися, укріплятися в Богові. Тут ніхто не засудить тебе, не буде показувати на тебе пальцем, але кожен подасть руку допомоги. Тому, навіть якщо ти переживаєш зараз не найкращі часи чи недавно покаявся, ні в якому разі, не пропускай свою домашню групу. Це твоя опора!!!

4. Вірне місце для духовного зростання

На домашній групі дуже легко рости духовно. По-перше, тут ти можеш не соромлячись задати особисте питання і, за необхідності, зустрітися, щоб особисто поговорити з кимось з твоєї домашньої групи. Ти почуєш живі цікаві історії з життя інших християн. Живий досвід близької людини набагато більше важить за десятки теоретичних викладок.

По-друге, через реальне спілкування Бог буде змінювати тебе, і „працювати” над якимись поганими сторонами твого характеру. Це відбувається тому, що ніхто з нас не може утворити домашню групу відповідно до свого смаку і особистих вподобань. А коли зустрічаються різні люди – це нас балансує і допомагає змінитися. Дружба це ще й бажання сказати правду в очі, але сказати її з особливим теплом і щирістю. І ось тут і приходять зміни в характер, в стиль, у світогляд. Крім цього, з приходом на домашню групу ти вчишся комусь допомагати на практиці, навіть у таких дрібницях як помити за всіма посуд, сказати щось аби підбадьорити, провідати підчас хвороби.

Отже, коли ти частина домашньої групи — ти частина церкви, частина затишної родини, в якій маєш моральну та духовну підтримку.


З усіх питань відносно існуючих домашніх груп звертайтесь:

служения домашних групп церкви Христианская Надежда

Жук Валентина,
координатор служіння домашніх груп

моб.:    8 097 566-46-40
тел:      8 044 517-43-21
e-mail: info@chc.org.ua

домашні групи церкви Християнська Надія

домашні групи церкви Християнська Надія

домашні групи церкви Християнська Надія

домашні групи церкви Християнська Надія

 

 

 Еще в подразделе «Церковні служіння»:

 Еще в разделе «Служіння»:

 
Объединение евангельских церквей Украинская Миссионерская Церковь духовно-благотворительный комплекс Христианская Надежда молитвенная поддержка, молитва за нужды, молитва благодарения русскоязычная версия сайта церкви Христианская надежда україномовна версія сайту церкви Християнська надія english version of this site