Бачення церкви

Бачення церкви

Бачення церкви «Християнська Надія» складається з трьох основних напрямків служіння та життєдіяльності помісної церкви згідно з Словом Божим.

Відновлення одкровення про учнівство.
Кожен християнин є учнем Ісуса Христа, який прагне нести Євангеліє через особисте свідчення всім своїм ближнім, а також є наставником для інших, менш зрілих духовно людей. Здійснюється через підготовку до особистого служіння кожного члена церкви, формування служіння наставництва на всіх рівнях церковних та міжцерковних відносин.

У центрі уваги: особистий євангелізм та індивідуальне наставництво, у процесі служіння малих груп.

Восстановление служения даров Святого Духа в поместной церкви.
Центр уваги: вивільнення дарів кожного члена церкви та їх застосування у служінні малих груп, а також на всіх рівнях служінь помісної церкви.
Мета: зробити служіння церкві максимально повним та ефективним. «Ревнуйте о дарах больших, и я покажу вам путь еще превосходнейший». (1Кор 12:31)

Розповсюдження Царства Божого через місіонерське служіння.
Відкриття нових церков на території України та за її межами. Підготовка, спорядження та вивільнення місіонерів для виконання Великого Доручення (Мт 28: 19-20).

Особливий час
Сьогодні ми живемо в дуже напружений і складний час. Війни. Багато людей переживають економічні труднощі, невпевненість та страх. Все більше і більше суспільство поринає у моральне падіння, духовне спустошення та хаос. За всіма ознаками це біблійний час, коли «…люди будут вздыхать от ожидания бедствий и недоумения…» (Луки 21:25-26) Це час початку кінця. Ця економічна та політична нестабільність викликає у багатьох людей ремствування, лихослів’я влади, безвихідь та розпач.

Якою ж має бути в цей час позиція народу Божого – Церкви Ісуса Христа?

Церква Христа не повинна залежати від економіки, політики та інших стихій цього світу. За Словом Божим Вона має твердий фундамент і невичерпне джерело, яким для неї є Сам Господь Ісус.
Церкви Ісуса Христа і в цей час особливо слід бути сіллю, світлом і життєдайним ароматом для цього світу.

Ми просимо всіх святих дотримуватись своїх сердець у Божому спокої, шукати відповіді не в телебаченні та інтернеті, не в будь-яких інших засобах масової інформації, а в Божому Слові та особистому, близькому спілкуванні з Ним.
Час кризи – це час особливого виклику для Церкви, це час не втрат, а нових можливостей підготовки до наступного ступеня нашого зростання і служіння. «Блажен человек, который переносит искушение, потому что, быв испытан, он получит венец жизни, который обещал Господь любящим Его» (Иак.1:12)
«Любящим Бога все содействует ко благу…» (Рим 8:28)

Це час, коли нам необхідно приходити в нову силу та помазання, це час схилити наші голови, цей час поправити свої духовні світильники, цей час для того, щоб посилитись і почати діяти (Дан.11:32). Нам необхідно пам’ятати, що тільки той, хто перемагає, успадкує все! (Откр 21:7)

Сьогодні, як ніколи раніше, навколишній світ чекатиме від Церкви поради і слова одкровення. Це означає, що ми маємо стати носіями Його одкровень, тими, хто є Його реальним посланцем, посудиною в честі, інструментом Божої роботи.

Ми віримо, що в цей особливий час, Святим Духом будуть написані нові сторінки в історії Церкви, і Вона зможе висловити свою здатність бути «столбом и утверждением истины» у суспільстві (1Тим 3:15), для всіх стати всім, щоб рятувати людей.

Сьогодні Церква Ісуса Христа має уподібнитися до тієї духовної позиції, яку мали брати і сестри Першоапостольської Церкви.
«мы неизвестны, но нас узнают; нас почитают умершими, но вот, мы живы; нас наказывают, но мы не умираем; нас огорчают, а мы всегда радуемся; мы нищи, но многих обогащаем; мы ничего не имеем, но всем обладаем» (2Кор.6:9,10)

Це позиція переможців і в той же час смиренних людей, тих, хто при злиднях свого земного існування здатні вивільняти надприродну природу Живого Бога.

Свого часу відомий проповідник Чарльз Спержен, служіння якого припадало на часи всесвітньої кризи 18 століття, дав всім християнам пораду: «Во времена кризиса делай три вещи – работай по мере сил, экономь по мере сил и раздавай по мере сил». Ці рекомендації є актуальними і для нашого часу.

Розвиток Тіла
Прагнемо до посиленого творення Тіла Христового: «Через дары – к созиданию и совершенству Тела Христова». Це твердження відображає найглибшу сутність Церкви, її таїнство і формулу зростання кожної помісної громади, а також те, що творить Дух Святий на даний момент у Тілі Христа.

Ключове місце Писання:«…из Которого все тело, составляемое и совокупляемое посредством всяких взаимно скрепляющих связей, при действии в свою меру каждого члена, получает приращение для созидания самого себя в любви» (Еф.4:13-16)

Ми рекомендуємо помісним церквам поставити такі акценти:

  • Зберігати мир у християнських зборах і не розглядати питання, пов’язані з політичними, економічними та іншими спірними питаннями, а перебувати в Біблійному вченні;
  • Утримувати членів церков від участі у якихось фінансових пірамідах, фінансових махінаціях, судових розглядах, що суперечать здоровій біблійній позиції християнина;
  • Зробити молитовний акцент на основі (1 Тим 2:1-3), молитися за економічну, політичну та моральну стабільність у суспільстві, а також за навернення людей до Христа;
  • Здійснювати молитви за всебічне духовне зростання членів Тіла Христового, направити зусилля помісного служіння таким чином, щоб кожен член церкви став справжнім світлом і сіллю у цьому світі;
  • Поставити акцент на розвиток дарів членів церкви та розумне керування ними для користі помісних зборів.