Соціальне служіння

Соціальне служіння

Соціальне служіння

  • :

«Отже, якщо Син (Ісус Христос) визволить вас, то справді будете вільні»

Іоана 8:36

Дмитро ЛОЮК

Лідер соціального служіння

 

Соціальне служіння церкви «Християнська надія» – це допомога людям, які мають різні залежності (наркотичні, алкогольні, психологічні ті інші), а також тим, хто опинився у тяжких життєвих обставинах. Реабілітація людини відбувається тільки на основі біблійних принципів, повне відродження особистості – завдяки добровільному впровадженню у власне життя принципів Євангелія.

Основна задача служіння реабілітації – направити людину до самого головного джерела зцілення – до Ісуса Христа. Тільки Бог Єдиний, Хто має силу назавжди розірвати кайдани неволі  і дати справжню свободу, зробити вільними від залежностей.

В центрах реабілітації служать наставниками наші випускники, котрі самі пройшли увесь шлях для отримання духовної свободи, і знають усі спокуси на шляху відновлення. Наші служителі завжди поруч і допомагають подолати усі труднощі через духовне та фізичне відродження. Наставники або душеопікуни щоденно проводять заняття по вивченню Біблії, читають духовну літературу, спілкуються, моляться, підводять до молитви покаяння перед Богом за свої погані вчинки, підбадьорюють для прийняття правильних рішень та дій у житті.

Господь старанно працює над відродженням сердець, які щиро благають про Божу допомогу. З часом у кожного та кожної з’являється можливість розпочати нове життя: влаштуватися на роботу, створити міцну сім’ю, збудовану на біблійних засадах, або ж залишитися працювати у центрі реабілітації, допомагаючи іншим.

Слово Боже говорить:

«Рятуй узятих на смерть, також тих, хто на страчення хилиться, хіба не підтримаєш їх?» (Притчи 24:11)

І, дійсно, люди, які приходять у наші центри, насправді були приречені на загибель, й смерть була готова забрати їх. Але Господь Ісус Христос простягає руку допомоги тим, хто впав, щоб піднятися. Він звершує діло спасіння кожної людської долі, даруючи свою благодать і силу.
У складі соціального служіння функціонують такі напрямки:
– центри реабілітації для жінок і чоловіків,
– батьківські зустрічі,
– сестринська підтримка,
– вуличне служіння ( харчування та одежа для безхатьків),
– волонтерська діяльність у різних напрямках, враховуючи стан в країні.